Да съберем Атларци в Атларe

или

Опит да намерим потомците на потъналото село Атларe / Жребчево

 

Крамол N 17

Diado-Yotso-www.mimipet.com-1

 

 

Преди да прочетете този Крамол, моля обърнете внимание на
Важно за „Крамолите на Мими"!

 

*******

 atlare-www.mimipet.com

*******

 

Добре Дошли на Всички на страницата, посветена на една не лека идея да се опитаме да съберем всички живи потомци на едно отдавна потънало село - Атларe / Жребчево!

 

Аз съм Минка (или по-известна в интернет като Мими) и съм пряка наследничка на Цоневите и Карамановите родове. Дядо ми е бил Петко Цонев, а баба ми Минка Караманова. После е дошъл и баща ми Петър Цонев (Пешо) с брат си Цони и сестра си Станка, а най-после сме дошли и ние със сестра ми Пенка (Пепи).

На снимката е село Атларe такова, каквото е било преди изселването му. Аз и по-младите от мен дори не сме били родени още, но нашите родители и предци все още го помнят и с умиление разказват за него!

А мен пък някак си по странен начин все ме влече натам, въпреки че живея доста надалеч, и въпреки че там сега се е ширнал един голям язовир Жребчево.

 

Знам, че няма да е леко, но ще се радвам, ако можем да съберем на едно място потомци на село Атларe, а също и снимки и разкази, а пък после ще видим.

За целта съм създала група във фейсбук, където може да се присъедините, да разкажете за себе си, интересна стара история или просто да покажете стари снимки от бита и живота в това село.

 

Групата ще намерите на следния адрес във Фейсбук:
Атларe / Жребчево

 

Ако нямате лична страница във Фейсбук, спокойно можете да ми пишете и ТУК!

 

Бих искала да помоля всеки един, който попадне на тази страничка и познава потомци на потъналото село Атларe / Жребчево, да направи достояние тази страница или Адресът на Групата във Фейсбук!

Ще съм Ви благодарна, дори и да не съм ви молила за това, ако можете по някакъв начин лично или в интернет да дадете малко повече гласност на това начинание!

 

Надявам се с общи усилия да се опитаме Да съберем Атларци!

 

*******