НЕ на Насилието, Войната и Провокациите!!!

 

Крамол N 22

Diado-Yotso-www.mimipet.com-1

 

 

Преди да прочетете този Крамол, моля обърнете внимание на
Важно за Крамолите на Мими"!

 

 

*******

www.mimipet.com bruchsal 1945

*******

Защо избрах тази тема?

Едва ли днес ще ви кажа нещо повече от това, което сте чували за войната и насилието, но ще ви покажа снимки на уреди за мъчения и изтезания, които ме шокираха, когато без да съм очаквала попаднах на тях.

 

Но преди това...

 

Искам и аз да кажа моята...

www.mimipet.com bruchsal on 1945Не толерирам никакъв вид Насилие, Война, Дискриминация, нито Провокации!

Провокациите са не по-малко опасни, особено днес, когато всеки говори и си драска каквото си иска без да си дава реална сметка, че всъщност той сам провокира към тези неща. А може би тези хора го правят умишлено, защото знаят, че има такива, които лесно ще се поддадат! Не съдя тези хора, тях историята ще ги съди!

А на тези, които лесно се поддават, искам да кажа, мислете глобално, с главата си, а не емоционално!

Бяха убити много хора в Париж, и не само, избиват се всеки ден къде ли не по света и това никога, никъде не е добро за хората!

Ислямската религия не проповядва война и насилие!

Екстремизмизмът, обаче е най-коварното нещо, което е било създадено от човека! Това е само една група хора, които се опитват всячески да посеят насилие, размирици и срах!

Те не са хора и не са създадени от ислямската религия!

Те са просто изчадие на човешката раса!

Няма такова понятие „свещена война“!!!

Нито войната може да е свещена, нито нещо свещено може да е война!

Нека не се заблуждаваме и да не забравяме кой създаде тези екстремисти и с каква цел, кой им даде парите, кой им даде оръжието!

Нека спрем да настройваме хората към други хора, които нямат нищо общо с насилията!

Нека не настройваме две религии една срещу друга!

Нека не се поддаваме на провокации!

Победители в такъв конфликт не може да има!

Пострадали ще са цялото човечество!

 

Да си припомним за какво умряха хора като Мартин Лутер Кинг!:

„Аз имам една мечта – Да променя света!“

Но истината обаче е, че „една птичка пролет не прави“, нито шепа хора!

Всички ние трябва да се променим, но не към зло, а към ДОБРО!

 

Историята помни

През изминалите години посетих и видях толкова много дворци отвън и отвътре, че бях започнала да си мисля, че всички те си приличат и няма с какво ново да ме изненадат.

Да обаче се оказа, че не е така!

 

Музей на войната „и насилието“ в Брухзал

www.mimipet.com bruchsal now

Един ден се оказах в едно сравнително малко градче в Германия наречено Bruchsal – Брухзал, което изглеждаше много симпатично и красиво отвън. Оказа че, е не по-малко добре поддържано и отвътре. Очаквах да видя обичайните подредби за един дворец, но се оказа, че попаднах на нещо повече от дворец. Брухзал бе превърнат в Музей на войната „и насилието“.

Когато тръгнах за Брухзал, знаех, че ще посетя един дворец, нямах време и не бях правила предварителни проучвания за него.

Оказа се обаче, че по време на Втората световна война, на 1 Март 1945 г., дворецът е бил бомбардиран от Съюзническите войски.

Красивата няколковековна сграда е била повредена и напълно изгоряла.

Години по-късно, през 1970 г., дворецът е възстановен и превърнат в Музей. В него освен множеството снимки от войната и на самата сграда, могат да се видят оригинални остатъци от двореца и разрушенията, и множество повредени вещи, вещи от военния живот и...

... това, което ме шокира бяха уредите за мъчения, но най-трудно ми беше да гледам срещу онази гилотина и да си представя как и защо е била използвана. а тя беше истинска. Тя се намираше в една бяла зала, където цареше абсолютна тишина и беше адски подтискащо да я гледа човек!

Не е логично, не е нормално човек да толерира насилието и войната, нито провокациите към тях! Трябва нещо генетично да ти е объркано за да си способен на подобни неща!

Няма повече да коментирам тези неща, вижте сами снимките от Брухзал.


 

Маски за мъчения

Писано ми било без да знам и втори път да се натъкна на подобни уреди за мъчения. Това беше един от най-посещаваните дворци в Австрия - Дворецът в Salzburg - Залцбург.

Дворецът Hohensalzburg Castle е живописно разположен на един централен за града връх, откъдето се отваря чудна гледка във всички посоки и мястото се радва действително на много посетителите. Въпреки че той не парадира с това, оказа се, че в една стая в него се намираха Маски за мъчения, които никак не беше приятно да се видят, въпреки привидно смешният им вид. Но те са жив пример докъде може да стигне човешкото извращение и насилие!

Вижте тези маски, но моля ви, НЕ СЕ СМЕЙТЕ, те не са смешни, те са ужасни!


 

Концентрационни лагери

Преди много години мои роднини посетиха един такъв лагер в Германия и после ми разказаха нерадостни и некрасиви неща оттам. Дори ми донесоха една малка брошурка, която беше нещо ужасно да се види!
Знам, че има много хора, които посещават бившите концентрационни лагери, не знам от любопитство или от какво го правят, но това е място, което аз не желая никога да посетя, прекалено много насилие, мъка и болка пазят тези места!

 

*******

Уреди и маски за мъчения и насилие, концентрационните лагери - всички тези неща и места, за които ви разказах и показах са били създадени от болни мозъци! Те обаче, трябва да се помнят, да се знаят от човечеството, да служат за назидание и пример докъде може да се стигне, и че крайните резултати винаги не носят добро за цялото човечество!


Хора, отворете очите си и не се поддавайте на провокации и насилие!

Не вярвайте на всички драсканици в интернет, проверете първо информацията и не правете лоша услуга на съмнителни сайтове и постове и вие да ги публикувате!


Човече, преди да нараниш някого, помисли!

Правете Любов, а не война!!!

*******

 

Забележка:
Когато казвам, че Дворецът на Брухзал е превърнат в Музей на войната „и насилието“, последната дума е в кавички, защото е добавена от мен!