Русалки: Разкрита Мистерия

Mermaids: The Body Found (eng)
Sirene: Il Mistero Svelato (it)

 

Крамол N 3

Diado-Yotso-www.mimipet.com-1

 

 Преди да прочетете този Крамол, моля обърнете внимание на
 Важно за „Крамолите на Мими"!

 

*******

*******

 

mermaid-www.mimipet.com-1Ние, човеците, сме свикнали с лека ръка да приемаме или отхвърляме много истини. Но дали отвърляйки дадена истина с лека ръка не подминаваме съществени факти и събития, защото просто ни е страх или пък ни е удобно да не приемаме истината такава, каквато е?

 

Сигурна съм, че почти на всеки един от вас се е случвало поне веднъж да каже истината такава, каквато е, и никой да не иска да ви повярва.

 

Защо, питам се, в подобни случаи хората са склони да вярват на лъжата, а не искат да приемат очевидната истина?

...

 

Малката Русалка

 

Сигурно почти няма човек, който да не е чел или поне да не е слушал приказката на Датския автор Ханс Кристиян Андерсен "Малката Русалка". Тази приказка е публикувана за пръв път на 7 Април 1837 г.

 

За тези които искат да си припомнят ето тук е Приказката за Малката Русалка!

 

Тази малка чудна приказка е написана преди почти 200 години. Но откъде ли се е взела идеята за тази приказка и по-специлано за Малката Русалка или още наречена Морска Сирена.

 

Едва ли сме си задавали въпроса дали има нещо вярно в тази приказка с реалността или всичко е авторова измислица. Мисля, че по-скоро всички ние сме приели Русалките като митични същества.

 

Дали обаче наистина е така?

И дали няма да се окаже, че все пак Русалките са съществували и може би все още съществуват в наши дни?

 

Mermaids: The Body Found
Русалките: Намереното Тяло

 

На 21 Юни 2013 г. По Италиянската Discovery Channel за пръв път беше официално излъчен филма Sirene: Il Mistero Svelato (Русалките: Разкрита Мистерия). Английското име на филма е Mermaids: The Body Found (Русалките: Намереното Тяло).

 

На Български не знам как би се казвал точно филма, може би Русалките: Разкрити Мистерии или Русалките: Намереното Тяло.

 

Както и да е, този документален филм трябва да се види, защото в него наистина може да се окаже, че виждате за пръв път неща, за които дори не сте подозирали.

 

10 кратки епизоди от този филм може да видите тук:

 

 

Фактите – Умишлено Прикривани!

 

Сигурно ще си спомните, че от време на време, тук и там по широкия свят на бреговете на океани и морета биват "изхвърлени" множество китове и голяма част от тях умират, защото хората не могат да се справят толкова бързо с тяхното преместване във водата.

 

Дали обаче наистина са били изхвърлени тези китове?
Или какво ги е накарало сами да излязат на брега?

 

Всички се питат с години и сякаш никой не знае точния отговор или просто не иска да се разкрие!

 

А той може да се окаже толкова прост.

 

Правели били сонарни тестове!!!

 

Защо обаче точно където се намират огромни популации с китове?
На кого служат тези тестове и с каква цел се правят?

 

Дали пък не се цели унищожаването на определени морски видове и на кои по-точно?

Дали пък тези китове не са следвани защото се придружават и от други същества, мистериозни може би?

 

Това е хипотеза залегнала във филма и някои отговори ще откриете точно там!

 

Искаме ли обаче някои истини да бъдат разкрити или не?

Екипът на известния морския биолог Д-р Робертсън (Dr. Paul Robertson) с години се е занимавал с този въпрос и в следствие започнал да търси доказателства за съществуването на мистериозни същества, и през 1996 г., и през 2004 г., когато са били изхвърлени китовете на брега. И всеки път, както той казва, когато отиват с екипа на мястото на изхвърлените китове, се оказа, че не са били първи и в известна степен е почистено преди да им дадат достъп за работа!

 

Южна Африка – Начало на Разкритията

 

Изглежда най-сетне са попаднали на истинска следа!


През 2005 г. им се обаждат от Южна Африка и те заминават за там, където за пръв път са намерили такова мистериозно същество и имат възможност да направят редица изследвания и проучвания.

 

Разкритието се оказва невероятно, по всичко личи, че са открили нов индивид, животно или русалка, както ни е познато, но някой отново строго ги държи под око и в една ранна сутрин всички материали и проби биват отнесени и вероятно унищожени по-късно или кой знае какво.

 

Тази случка обаче само амбицира екипа на Д-р Робертсън да продължи с търсенията на истински доказателства и така се натъкнат на ...

 

Кратък филм, заснет от две деца, които се оказват първи на плажа

 

По някаква случайност или пропуск, незнайно от кой, когато са разпитвали двете деца, които са били на плажа с изхвърлените китове и са направили филм с клетъчен телефон, просто не са го конфискували. Опитали са се убедят децата, че са видели само огромни риби, но така и не са разбрали, че има и заснет материал. Това кратко филмче се вижда и във филма. Екипа на Д-р Робертсън е склонен да вярва на филма, че е истински, тъй като е нямало как тези деца до този момент да знаят как изглеждат русалките, разкритията все още са били пазени в тайна.

 

Намерената Русалка е била жива и прибрана след това, държана в специални условия и незнайно къде, а по-късно през 2007 г. умира.

 

Ще спра дотук, за да ви е по-интересно!

Този филм е изключително интересен и затова не пропускайте да видите цялата история за Русалките!

 

Нова Светлина

Преди около месец за пръв път ми попадна в интернет един клип (линка малко по-долу):

Mermaids: The New Evidence

 

 

6 Март 2013 г.

 

Отново Д-р Робертсън с екип на работа в Морето на Гренландия успява неочаквано да заснеме една Русалка. На посочения линк ще намерите няколко последователни кратки клипа за Русалките. Филмите са на английски, но все пак са интересни да се видят и без да се знае езика. В някои от тези клипове, разбира се, има явни фалшификации, като например намерената на брега русалка с коса, под съмнение са още руския клип в който уж минава русалката, но не се вижда ясно, а така също не се знае и доколко е истински клипа, заснет от двама туристи от високите скали, където се вижда една русалка на скалите. Всички останали обаче е възможно и да са истински.

 

Ето тук може да видите няколко поредни кратки филма:

http://animal.discovery.com/tv-shows/mermaids/videos/camera-captures-mermaid-on-diving-vessel.htm

 

Съществуват ли Русалките?

 

Дали въобще има такъв вид същество?

 

Конкретен отовор на тези въпроси, ако не днес, то поне в близко бъдеще се очаква да бъдат дадени!

 

Все пак, обаче нека си го кажем. По всичко изглежда, че Русалките са съществували векове наред и нашите предци, обикалящи морета и океани са знаели за тях, виждали са ги. За това говорят и многожеството оставени рисунки и статуи.

 

За съжаление океаните и моретата са толкова необятни и не е възможно по никакъв начин те да се познават на 100 %. Самия факт, че през изминалите 10 години са били открити 2 нови вида китови риби показва колко малко познаваме световния океан. И колко много можем да очакваме да открием и научим за живота в него, и не на последно място за дълбоководните риби и същества, които живеят на хиляди метри морска дълбочина и никога не са излизали на бял свят.

 

И докато учени и изследователи се опитват да намерят и дадат отговор на тези и много, много други въпроси, има обаче винаги някой, някъде, където зорко бди и не дава определени отговори и разкрития да бъдат направени!

 

Питам се обаче, кому е нужно всичко това? И защо трябва да се спъва развитието на човечеството, на откритията, които днес могат да бъдат направени?...

 

Малко ли са ни тайните от миналото, някои вече чакат повече от 50 години да бъдат разкрити и все още се мълчи!

 

Защо?

 

За се изгубят и последните живи свидетели и тогава да се интерпретира една история, която някой желае да бъде интерпретирана така, уж за истинска, но... истината ще остане завинаги загубена...

 

Защо?

Кому е нужно всичко това...

 

*******

 

 mermaid-www.mimipet.com-2